aktualizované: 23.04.2024 21:56:18

Oficiálna stránka  MO SRZ DOLNÝ KUBÍN

2023

Násada Šťuky

  Plán brigád úplne dole 

 

Brigáda na vyberanie zubáčových hniezd

           Dňa 10.6.2023 sa konala brigáda na vyberanie zubáčových hniezd z revírov OR Istebné 3-2620-1 a OR Istebné CHaP 3-2621-1. Obidva revíry sú už bez obmedzenia priestoru a lovu. Chcem sa poďakovať všetkým slušným rybárom za strpenie a akceptovanie hniezd v revíri. Tento rok splnili svoju funkciu na 100 percent.   

Za dnešok ďakujem brigádnikom, menovite : 

Páleš Milan

Páleš Michal

Kurnota Miroslav 

 

S rybárskym pozdravom Tibor Ferjančík

Hlavný hospodár MO SRZ Dolný Kubín

 

 

Rozkŕmenie revíru OR Istebné 3-2621-1 CHaP

    Dňa 01.04.2023 sa konala brigáda na rozkŕmenie kaprového revíru chyť a pusť. Po zimnom období naše kapitálne ryby v revíri chyť a pusť vstrebávajú a využívajú svoj "viscerálny tuk", ktorý slúži na výživu rýb pri jej zimovaní, kedy ryby neprijímajú potravu. To spôsobuje váhové výkyvy kapitálnych úlovkov. Vďaka rozkrmovaniu revíru po zimnom období, pomáhame kapitálnym rybám nielen naberať tuky, ale aj rozbehnúť metabolizmus, ktorý majú ryby po zimnom období veľmi oslabený, tým pádom sú aj náchylnejšie na rôzne choroby. Kŕmenie pozostávalo predovšetkým z obilnín s vysokým obsahom tukov. Celkovo sa rozkrmilo 380 kg krmiva. Chcem sa veľmi pekne poďakovať brigádnikom, ktorí nám rozkŕmili revír, menovite : Jaroslav Kubačka Milan, Kajko Ďakujeme ! image

S rybárskym pozdravom Tibor Ferjančík Hlavný hospodár MO SRZ Dolný Kubín

 

 

 

Brigáda na výrobu a osadenie hniezd pre neres zubáčov.

    Dňa 01.04.2023 sa konala brigáda na výrobu a osadenie hniezd pre neres zubáčov. Brigády sa zúčastnilo 21 členov. Ako neresový substrát sme použili kokosové vlákno. Hniezda sme osadili do revírov OR Istebné 3-2621-1 CHaP v počte 25 kusov a OR Istebné 3-2620-1 lovný v počte 37 kusov. Dokopy sa osadilo celkom 62 kusov hniezd.

Všetkým brigádnikom sa chcem veľmi pekne poďakovať za pomoc a ochotu , menovite : Andrej Salva, Martin Trno, Bohdan Stepaniuk, Dávid Puček, Peter Kubačka, Pavol Chovan, Jan Laurincik, Michal Duraj, Lukáš Vlčák, Matúš Vlčák, Fero Ferjancik, Rasťo Sitek, Jana Bačová, Michal Habek, Jan Vanko, Roman Ferancik, Jaroslav Kubačka, Milan Kajko, Martin Florek, Ľuboš Matys a Tibor Ferjančík. S vašou pomocou sa podarilo do našich kaprových revírov osadiť rekordné množstvo hniezd pre neres zubáčov. Skutočne klobúk dole pred vami priatelia.

S rybárskym pozdravom Tibor Ferjančík Hlavný hospodár MO SRZ Dolný Kubín

 

PLÁN BRIGÁDNICKEJ ČINNOSTI MO SRZ DOLNÝ KUBÍN NA ROK 2023

 

 

Brigádnická povinnosť podľa prijatého uznesenia ČS :

 

  • dospelý člen   MO SRZ Dolný Kubín                           10 hodín
  • nový člen       MO SRZ Dolný Kubín                            20 hodín
  • člen KMR       MO SRZ Dolný Kubín                           10 hodín

 

Brigádnická povinnosť sa vzťahuje na všetkých členov MO SRZ Dolný Kubín okrem žien, invalidov, ZŤP, ZŤP/S oslobodených od brigádnickej povinnosti a členov, ktorí v danom roku dovŕšia  62  a viac rokov.

 

 

Organizácia brigád :

  • brigády sa budú zabezpečovať aj podľa uvedeného rozpisu
  • brigáda začína od 07:00 hod. a končí sa po odpracovaní  5 hodín čiže o 12:00 hod.

 

Dátum

konania

Miesto konania,

stretnutie brigádnikov

Charakter brigády, potrebný materiál a náradie

1.4.2023 

Prístupová cesta k revíru 3-2621

Zraz na ceste pri potôčiku  pod Zahrabovím,  náradie: lopaty,  hrable, krompáče.  Zodpovedný Ján Flajs

8.4.2023

Prístupová cesta k jazerám č. 1-8

Zraz pri jazere č.8, revír 3-4170, náradie: lopaty, krompáče, hrable.  Zodpovedný Ján Flajs

22.4.2023

Úprava brehov jazero č.1 a 2, revír 3-4170

Zraz pri jazere č. 1, náradie: mačety, sekerky, krovinorez.  Zodpovedný Ján Flajs

29.4.2023

Úprava brehov jazero č. 8 a 7, revír 3-4170

Zraz pri jazere č.8, náradie: mačety, sekerky, krovinorez.  Zodpovedný Ján Flajs

13.5.2023

Úprava cesty medzi jazerami 1a2, revír 3-4170

Zraz pri jazere č.1, náradie: lopaty, hrable.       Zodpovedný Ján Flajs

20.5.2023

Úprava cesty k revíru 3-2620, od tabule náučného chodníka ku kose

Zraz pri križovatke ku kose,  náradie: lopaty, krompáče. Zodpovedný Ján Flajs

10.6.2023

Úprava brehov revír 3-2620

Zraz na ploche pri malej kose, náradie: krovinorez, mačeta, sekerka, zodpovedný Ján Flajs

23.9.2023

Úprava brehov jazero č.8, revír 3-4170

Zraz pri jazere č.8, náradie: mačety, sekerky, krovinorez, zodpovedný Ján Flajs

 

 

 

!! POZOR ZMENA !!

3 dni pred každou brigádou bude kontrolovaná účasť na brigáde, ak bude nahlásených menej ako 5 brigádnikov brigáda bude zrušená !!!

Nahlasovať sa môžete do zošita v predajni rybárskych potrieb u Martina Hubináka

alebo na tel.č.: +421904 274 090 u vedúceho odboru tečúcich vôd Jána Flajsa !!

Informácia o zrušení brigády bude uverejnená na webe (www.mosrzkubin.wbl.sk ).


Okrem plánovaných brigád sa budú konať aj mimoriadne brigády, organizované predovšetkým rybárskymi hospodármi MO SRZ Dolný Kubín, vedúcim odboru tečúcich vôd, alebo aj výborom, ktoré budú zamerané na vysádzanie rýb, kŕmenie rýb, aplikáciu baktérií do kaprových revírov, vypilovanie a presekávanie ľadu na jazerách, monitoring rybožravých predátorov na pstruhových a lipňových revíroch, príprava pretekárskej trate - štandov a sektorov pre športovú činnosť, výroba a osadenie hniezd pre neres zubáčov v kaprových revíroch a na mimoriadne práce podľa aktuálnej situácie a potreby MO SRZ Dolný Kubín.

Termíny týchto brigád budú zverejnené s dostatočným predstihom na webovej stránke MO SRZ Dolný Kubín (www.mosrzkubin.wbl.sk ), vo všetkých vývesných skrinkách MO SRZ Dolný Kubín, prípadne po telefonickej dohode s vedúcim odboru tečúcich vôd alebo priamo s rybárskymi hospodármi MO SRZ Dolný Kubín ( zoznam rybárskych hospodárov nájdete na našej webovej stránke www.mosrzkubin.wbl.sk  ).

 

Pri brigádnických prácach dbať na dodržiavanie stavebného zákona č. 50/1976 Zb. a zákona o ochrane prírody a krajiny č. 543/2002 Z. z.
 

Každý člen MO SRZ Dolný Kubín, ktorý sa zúčastní brigády, je povinný prísť vo vhodnom pracovnom oblečení podľa plánovanej práce a poveternostných podmienok, musí mať na prácu vo vode vhodnú obuv. Na brigádu je každý povinný doniesť si so sebou aj brigádnický preukaz prípadne členský preukaz, pracovný nástroj podľa charakteru práce na brigáde. Pokiaľ nebude mať brigádnik vhodné oblečenie a obuv, nebude mať potrebný pracovný nástroj, vedúci brigády mu nemusí umožniť odpracovanie brigády, prípadne sa môže termín brigády preložiť z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok.
 

Brigády za rok 2023 budú uzavreté ku dňu 31.10.2023 vrátane nekompromisne !

Žiadosti na presun neodpracovaných brigádnických hodín z vážnych dôvodov, alebo odpustenie brigád zo zdravotných dôvodov s potvrdením lekára, rozhodnutia posudkovej komisie, sociálnej poisťovne (invalidita alebo ZŤP) bude výbor akceptovať len do termínu 31.10. 2023 vrátane.